Umeå kommun satsar på välfärden.

Kommunalrådet har uttalat en klar inriktning av kommunens politik de kommande åren. Det blir mindre skrytprojekt och mer välfärd, ett välkommet besked. Nu gäller det att fördelningen blir så bra som möjligt då det finns brister på flera områden. En klar inriktning av politiken inför kommande val alltså. Det kommer att bli ett stadigt köttben för moderaterna som ju vill minska på välfärden enligt Kristersson. Skiljelinjerna blir tydligare för väljarna i en allt suddigare politisk karta. I dag ligger mitten öppen och det blir allt trängre på högerkanten.
Den eviga frågan om skattesänkningar, som är moderaternas mantra, har varit en evig följetong ända från Gösta Bomans dagar. Jobbskatteavdragen har varit en framgång för de som redan har tillräckligt. Tyvärr kan man säga att moderaterna är bäst på att försämra för statskassan och för de som redan har det sämst. I höger-kretsar ger det säkert pluspoäng.

Det här inlägget postades i Politik och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *