I valtider florerar osanningar.

Nu försöker de politiska partierna att bli synliga och hörda. Ibland hamnar sanningen i skymundan i akt och mening att misstänkliggöra en politisk motståndare. Dock glömmer många att sanningen i ämnet ofta finns att läsa om på nätet och då uppstår ett löjets skimmer över budbäraren. Vissa partier som t.ex. moderaterna använder utnötningstaktiken i tron att ändå något skall fastna i läsarens hjärna. Tyvärr är nog läsarnas hjärnor så robusta att informationen rinner av och skapar i stället en misstänksamhet mot budskapens äkthet och budbärarens envisa upprepningar. Sin egen förträfflighet är budskapet trots att de miss-lyckades den senaste regeringsperioden.
Det finns också partier med politiker som har en religiös inriktning i aktuella spörsmål. Då skulle det normalt avspeglas i de värderingar som de ger yttryck för tycker man men tyvärr så visar dessa personer många gånger en känslokall attityd till människor i kris. Kärleksbud-skapet och/eller humanismen tycks inte ha slagit rot. Detta förhållande tycks gälla de som utbildats hos dåvarande Ulf Ekman i Livets ord.
I vissa partier som t.ex. SD finns den uppfattningen att allt ont har vi importerat så med en annan politik skulle det onda försvinna. Man ser inte problemen i det egna partiet utan det är alltid andra som bär skulden. Självförhärligande uppfattningar skapar blindhet och oförmåga att se problemen och möjligheterna. Politiker av den kalibern saknar tillräcklig kompetens.

Det här inlägget postades i Politik och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *