Umeå kommun konkurrerar.

I media kan vi läsa om att Umeå kommun säljer snus i Umeå hamn. Anledningen har vi inte fått redovisat men rent allmänt är det klart olämpligt. I kommunens statuter borde det finnas inskrivet att kommunen icke skall konkurrera med privata näringsidkare. Det borde vara självklart för alla men tyvärr finns det för vissa personer ett intresse att försvåra för det privata näringslivet.
Samma gäller för kommunens lägenheter i Hemavan. De näringar som finns i Tärna-Hemavan området bör få verka utan konkurrens från Umeå kommun. De som nyttjar lägenheterna har ekonomiska förutsättningar att hyra bostad vid vistelse i området. Lägenheterna bör därför säljas
De medel för friskvård som kommunen satsar skall komma alla medarbetare till del. Någon gräddfil med kommunens pengar bör inte få förkomma. Friskvårdssatsningarna måste därför ske i Umeå.

Det här inlägget postades i Ekonomi och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *