Umeå kommun stoppar osund konkurrens.

Ett efterlängtat besked har i dagarna kommit från kommunen. Den negativa behandling av privata företag som förekommit vid skilda tillfällen skall nu upphöra. Ingångna avtal skall hållas och kommunen uppmanar nu upphandlande enheter att behandla företagen seriöst.
Det har varit en osund politik som kommunen tillämpat där företag har förlorat pengar genom slarv och översitteri från tjänstemännens sida. Nu skall det upphöra. Det borde vara på sin plats att kommunen ersätter företag som drabbats ekonomiskt av kommunens oskickliga hantering av upphandlingar och ingångna avtal.
Tyvärr finns det fortfarande politiker och tjänstemän som inte vill förstå hur viktiga företagen är för kommunen då det är hos företagen som jobb skapas. Kommunen borde införa en mer företagsvänlig politik. Det kan till en början enkelt ske genom återkommande möten med företagarna för att lyssna på deras synpunkter och idéer.

Det här inlägget postades i Politik och märktes av Klas Viberg. Bokmärk permalänken.

Om Klas Viberg

Namn: Klas Viberg Gift: Med Gunnel Bor: I Röbäck, Umeå. Födelseort: Docksta, Kramfors kommun. Är: Pensionär Varit: Anställd i Vattenfall i 42 år, jobbat med drift och underhåll av vattenkraftstationer. Intressen: Samhällsfrågor, politik, ekonomi och idrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *